Ποιος είναι ο Χέϊγκελ που απόψε συναντά ο Αβραμόπουλος

Ποιος είναι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας που στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος θα συναντήσει στο Πεντάγωνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος;

66 χρονών πρώην Γερουσιαστής της Νεμπράσκα ο Τσακ Χέιγκελ είναι ιστορικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το 2007 ήταν μεταξύ των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών που είχαν στηρίξει το ψήφισμα των Δημοκρατικών για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον με την περίπτωση του Τσακ Χέιγκελ ωστόσο είναι η συνήθειά του να φορά στις απόκριες κοστούμια και μάσκες άλλων επώνυμων πολιτικών της Ουάσινγκτον! Στο παρελθόν, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων σε αντίστοιχα πάρτι, μεταμφιεσμένος σε Τζο Μπάιντεν, Τζον ΜακΚέιν και Κόλιν Πάουελ.

Ο Χέιγκελ που τραυματίστηκε στη μάχη και παρασημοφορήθηκε «θα είναι ο πρώτος που προέρχεται από τις γραμμές του στρατού και θα γίνει Υπουργός Άμυνας», είχε πει ο Πρόεδρος Ομπάμα , παρουσιάζοντάς τον και χαιρετίζοντας τον «υπερασπιστή των στρατιωτών μας, των βετεράνων μας και των οικογενειών των στρατιωτικών μας».

«Ίσως με τον πιο σημαντικό τρόπο, ο Τσακ γνωρίζει ότι ο πόλεμος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Γνωρίζει ότι το να στέλνουμε νέους Αμερικανούς να πολεμούν και να τραυματίζονται μέσα στη σκόνη και τη λάσπη είναι κάτι που το κάνουμε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο», είχε επισημάνει ο Ομπάμα, ο οποίος, όπως και ο Χέιγκελ, είχε αντιταχθεί στην απόφαση της ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης του Τζορτζ Μπούς να εισβάλει στο Ιράκ το 2003.