Ποιος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ είναι κοντά στο να πει «ναι» στην πρόταση της ΝΔ για να είναι υποψήφιος

Πολύ κοντά στο να αποσπάσει το πρώτο “ηχηρό” ναι για υποψηφιρότητα στις εκλογές από Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ είναι η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα προτείνει στον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά ότι ο στρατηγός φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά αυτή τη φορά την προοπτική να εμπλακεί με την πολιτική. Προτάσεις είχε δεχτεί και στο παρελθόν αλλά τις είχε απορρίψει.

Τι έχει αλλάξει αυτή τη φορά; Πιθανότατα η προσωπική σχέση που είχε αναπτύξει με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,την περίοδο που ο στρατηγός ήταν Α/ΓΕΕΘΑ και ο Μεϊμαράκης ΥΕΘΑ. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση η οποία θα παίξει το ρόλο της για την τελική απόφαση Γράψα. Δεν έχει απαντήσει ακόμη θετικά ,αλλά τα μηνύματα που μεταδίδονται από τη ΝΔ εκπέμπουν αισιοδοξία.

Χωρίς αμφιβολία αν τελικά ο στρατηγός πει το οριστικό ναι θα επηρεάσει ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος των στρατιωτικών οι οποίοι πάντα πίστευαν στον Γράψα. Θα είναι σίγουρα το μεγάλο όνομα που η ΝΔ -αλλά και όλα τα άλλα κόμματα- αναζητούσαν για να “τραβήξουν” στρατιωτικούς ψηφοφόρους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών βεβαίως και ειδικά οι νεότεροι είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν κόμμα με βάση τελείως διαφορετικά κριτήρια. Τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους θα κυριαρχήσουν . Όποιος τους δώσει την ελπίδα ότι θα ασχοληθεί σοβαρά μ΄ αυτά θα κερδίσει ίσως και την ψήφο τους. Δεν θα είναι εύκολη η επιλογή τους, όπως δεν θα είναι και για κανέναν πολίτη.