«Πόλεμος» ΝΔ – Κυβέρνησης για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό

«Πόλεμος» μεταξύ ΝΔ και Κυβέρνησης έχει ξεσπάσει με αφορμή την ιδιωτική επίσκεψη του Υπουργού Εθνική Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Μονακό μετά από πρόσκλησή του Πρίγκιπα Αλβέρτου. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κα Μαρία Σπυράκη, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», επιτέθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την Κυβέρνηση.

Η κα Σπυράκη δήλωσε ότι :«Η πλήρης κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις χυδαιότητες που εκτοξεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απλώς επιβεβαιώνει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί, χέρι-χέρι, ως το τέλος, τον δρόμο της πολιτικής εξαχρείωσης». Η κα Σπυράκη πρόσθεσε ότι: «Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εξάλλου πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν για τη χώρα».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ερωτηθείς για για τον τρόπο που εκφράζεται ο υπουργός Άμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι έχει ασκηθεί άδικη κριτική στον κ. Καμμένο και χαρακτήρισε απόλυτα υποκριτές όσους κάνουν κριτική για το ταξίδι του υπουργού στο Μόντε Κάρλο.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφορικά με τη στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Μακεδονικό, είπε ότι: «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής. Υπενθύμισε δε, ότι ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό και τον κ. Κοτζιά. Επανέλαβε τους δυο πυλώνες της πολιτικής συμφωνίας των δύο κομμάτων, δηλαδή την έξοδο από τα μνημόνια και τη θεσμική θωράκιση της χώρας σε θέματα διαφθοράς. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό.

Τι τελευταίες μέρες ύστερα και από την κατάθεση σχετικής ερώτησης στην Βουλή για την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στο Μόντε Κάρλο, ξέσπασε «πόλεμος» στο Twitter μεταξύ του κ. Καμμένου και στελεχών της ΝΔ.