ΟΧΙ στην εκποίηση περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ,λέει το ΥΕΘΑ

“Δεν υπάρχει περίπτωση εκποίησης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν συμφωνούμε και δεν θα το δεχτούμε. Τα έγγραφα που κυκλοφορούν από υπηρεσίες εκτός του ΥΕΘΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου”! Κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ ,σχολίασε στο Onalert τα έγγραφα που περιλαμβάνουν και πίνακες με σημαντικής αξίας -οικονομικής αλλά και συμβολικής- ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αποκάλυψε το Onalert περιλαμβάνει στις προτάσεις για “κατάργηση υπηρεσιών” με προοπτική την πώληση ακινήτων ακόμη και τη ΛΑΕΔ.

Οι προτάσεις αυτές αποδίδονται από πηγές του ΥΕΘΑ σε “άγνοια των συντακτών”, αλλά η δικαιολογία αυτή δύσκολα μπορεί να πείσει στην εποχή που ζούμε. Η καχυποψία δεν είναι αδικαιολόγητη.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ,πάρα πολλοί ιδιώτες ενδιαφέρονται για ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν επικερδέστατη επένδυση. Το πραγματικό πρόβλημα για την εκποίησή τους δεν είναι ότι κάποιοι αγνοούν την αξία τους, οικονομική και συμβολική. Είναι ότι ορισμένα απ΄ αυτά είναι κληροδοτήματα και η χρήση τους είναι αδύνατον να αλλάξει με βάση τους υφιστάμενους νόμους. Γι΄ αυτό και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η σχετική νομοθεσία.

Υπάρχουν όμως και ακίνητα τα οποία δεν έχουν περιέλθει στις Ένοπλες Δυνάμεις με τη διαδικασία του κληροδορήματος. Το πιο σημαντικό απ΄ αυτά αμύθητης αξίας οικονομικά αλλά και ανυπολόγιστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κυριολεκτικά πολιορκείται από επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο το παλιό κτίριο είναι κληροδότημα . Όλα τα υπόλοιπα είναι “ανοιχτά”.

Είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ηγεσία του ΥΕΘΑ εμφανίζεται να έχει άποψη ,αντίθετη με την εκποίηση-ξεπούλημα της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το θέμα είναι αν είναι αποφασισμένη να την επιβάλλει. Κι αυτό μόνο ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος μπορεί να το κάνει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη τσέπη των στρατιωτικών,βάζουν χέρι και στη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων

«Ξεθεμελίωμα»! Ποια ακίνητα «φιλέτα» των ΕΔ, έχει στο μάτι το real estate της τρόϊκας

Απόστρατος γράφει για τους «μάγκες» και τους άλλους που …αρχίζουν από μ…