Πολιτικός όρκος και Παναγία Σουμελά πως συνδυάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης,όταν αποστρατεύθηκε είχε αποκαλύψει ότι δεν αισθανόταν καθόλου άνετα κάθε φορά που έπρεπε ως αξιωματικός και ως Αρχηγός να συμμετάσχει σε κάποια δοξολογία.αγιασμό ή άλλη δραστηριότητα στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Εκκλησία. Η εκ των υστέρων παραδοχή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από απόστρατους κυρίως στρατιωτικούς που τον κατηγόρησαν για “υποκρισία” κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Α/ΓΕΝ. Δεν γνωρίζουμε όσο έτοιμοι θα είμασταν βέβαια να αποεχτούμε έναν “άθεο” Α/ΓΕΝ.

Τώρα έχουμε την φωτογραφία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα να συμμετάσχει στην περιφορά της εικόνας στην Παναγία τη Σουμελά. Σεβαστή η απόφασή του να συμμετάσχει ενεργά .Όπως απολύτως σεβαστή ήταν και η επιλογή του να ορκιστεί στη θέση του ΥΦΕΘΑ με πολιτικό κι όχι με θρησκευτικό όρκο. Και τα δύο μαζί όμως δεν πάνε,όπως προφανώς θα καταλαβαίνει και ο ίδιος. Τα πιστεύω και ειδικά τα θρησκευτικά δεν μπορεί να είναι α λα καρτ.

Συνεπώς κακώς κάποιοι από το επιτελείο του εκνευρίστηκαν με το σχόλιο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώτην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής,σχολιάζοντας την φωτογραφία από την Παναγία Σουμελά.