«Πολύ ενέργεια μαζεύεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο» – Τι είπε ο Αβραμόπουλος

Τα όσα γίνονται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου αλλά και στο Αιγαίο σχολίασε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο κ.Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι “συσσωρεύεται πολύ ενέργεια στην περιοχή, όχι απαραίτητα λόγω των ελληνοτουρκικών. Ωστόσο όπως λένε και οι ναυτικοί μας μπορεί να είναι ένας “καιρός” που θα περάσει”.

Ο κ.Αβραμόπουλος έδωσε την ψύχραιμη διάσταση του θέματος παραδεχόμενος βέβαια ότι αν δει κάποιος τον χάρτη της περιοχής θα διαπιστώσει ότι οι ναυτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο είναι πολλές και δυνατές.

Οι Τούρκοι προκαλούν ανοιχτά στα “οικόπεδα” της Κύπρου έχοντας όμως στενή παρακολούθηση από δυο πανίσχυρες δυνάμεις. Ρωσία και Ισραήλ όχι τυχαία ,έχουν αναπτύξει ισχυρότατες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή με την δικαιολογία μεγάλων αεροανυτικών γυμνασίων.

Στο Αιγαίο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της με τις “βόλτες” πολεμικών της σκαφών σε χωρικά ύδατα ελληνικά αλλά ο ΥΕΘΑ στην συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε ψύχραιμος και σίγουρος ότι οι Τούρκοι νοιώθουν για τα καλά την πίεση που ασκεί το ΠΝ στις “συνοδείες” που κάνει στους Τούρκους.