Πως εξήγησε το μικρό κομμάτι για τους εξοπλισμούς στην βασιλόπιτα του ΥΠΕΘΑ ο Δένδιας

Με χιούμορ κάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Δένδιας το γεγονός ότι έκοψε μικρό κομμάτι από τη βασιλόπιτα του υπουργείου στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών. Θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα παλιά, όταν είχε πάρει υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών όπου οι αριστούχοι έτρωγαν στο τραπέζι του διευθυντή το προγραμματισμένο γεύμα εκτός αν γευμάτιζε μαζί τους ο διευθυντής, οπότε και «τσιμπούσαν» κάτι καλύτερο.

Κάποια Παρασκευή λοιπόν, το πρόγραμμα προέβλεπε φασολάδα ενώ στον διευθυντή είχαν φέρει ένα λαχταριστό μπιφτέκι εξαιτίας ειδικής περίστασης που επέβαλε αυτό το φαγητό. Εκείνος έκοψε το μισό μπιφτέκι και το προσέφερε στον μαθητή που είχε στα δεξιά του ενώ ένα μικρότερο κομμάτι σ’ εκείνον που καθόταν στα αριστερά του.

Ο δεύτερος μαθητής τον κοίταξε με παράπονο αλλά ο διευθυντής είχε έτοιμη την απάντηση. «Σου έδωσα αυτό το κομμάτι για εκπαιδευτικούς λόγους. Θα μάθεις στη ζωή σου ότι όλα δεν μοιράζονται δίκαια. Την επόμενη φορά ίσως να είσαι τυχερός», του είπε.

Δεν ξέρουμε αν ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων πήραν το «μάθημά» τους.Το μήνυμα πάντως πρέπει να το πήραν και μάλλον δεν είναι ευχάριστο.