Πως παρέδωσε ο Καμμένος το ΥΠΕΘΑ στον Γιάγκο -Φωτογραφίες

Μετά από επτά μήνες ο Πάνος Καμμένος παρέδωσε το ΥΠΕΘΑ στον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας κανείς δεν υπολογιζε ότι μέσα σε λίγους μήνες θα είχαμε ξανά εκλογές. Ο Καμμένος είχε ξεκινήσει με κεκτημένη ταχύτητα την θητεία του σ΄ ένα υπουργείο που πάντα ήθελε.

Άνοιξε μέτωπα με πολλούς. Είπε δημόσια πράγματα που δεν μπορούν να λεχθούν από πολιτικούς, ειδικά από υπουργούς Εθνικής Άμυνας. Έκανε πισωγυρίσματα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι τα λένε “κωλοτούμπες”. Υποχώρησε προς χάριν της “κυβερνητική συνοχής”. Και αυτές τις προεκλογικές ημέρες κατανοεί ότι το τίμημα που ενδεχομένως να πληρώσει θα είναι πολύ μεγάλο.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική για πάρα πολλά ακόμη που έκανε ή δεν έκανε ο Καμμένος στο ΥΠΕΘΑ.Θα του αναγνωρίσουμε όμως ένα ,για να “τσιγκλίσουμε” κι όσους δεν “χόρταιναν” με όσα γράφαμε για τον Καμμένο και μας έκαναν κριτική ,γιατί λέει δεν είμασταν πιο “καυστικοί” μαζί του: ο Καμμένος δεν ήταν “χαρτογιακάς” υπουργός. Μπορεί να διαφωνήσαμε πάρα πολλές φορές μαζί του, να είχαμε “εκρηκτικές” στιγμές και συγκρούσεις , αλλά “χαρτογιακάς” ΥΕΘΑ δεν ήταν.

Έκανε -κατά τη γνώμη μας- λάθη μεγάλα και πολλά ,το κόστος των οποίων και πλήρωσε και ενδεχομένως θα πληρώσει.

Αυτό που θα τον “κυνηγά” τον Καμμένο ,ίσως όπως “κυνηγά” τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη ότι “δεν πρόλαβε” να καταθέσει το 1993 το μισθολόγιο των στρατιωτικών, θα είναι το θέμα της αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών.

Ο “εκρηκτικός” Καμμένος αποχώρησε λοιπόν και μπήκαμε πλέον στην περίοδο του “σιωπηλού” Γιάγκου. Να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος.