«Προμηθεύς» υγείας στο Αιγαίο – Η Γεννηματά στη Σχοινούσα

Tην εξέλιξη του αναβαθμισμένου Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στη νήσο Σχοινούσα παρακολούθησε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά,επισκεπτόμενη  το περιφερειακό ιατρείο του νησιού όπου η διακλαδική ομάδα ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων – που επιβαίνει στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» – εξέταζε ασθενείς κατοίκους του νησιού.

Συνολικά στη Σχοινούσα εξετάστηκαν σήμερα 40 πολίτες. Το Πρόγραμμα Αναβαθμισμένης Προληπτικής Ιατρικής έχει ήδη ολοκληρωθεί στη Γαύδο, την Ανάφη, την Αμοργό, τη Δονούσα και τη Σχοινούσα και συνεχίζεται  στην Ηρακλειά, το Αγαθονήσι, την Ίο και τη Σίκινο σε μια προσπάθεια του Υπουργείου για »υγεία για όλους».. 

Παράλληλα η κ Γεννηματά  συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη επισκέφθηκε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» που έπλεε στην περιοχή στο πλαισιο της περιπολίας του στο Αιγαίο. 
Υπηρεσίες υγείας  στους κατοίκους των μικρών νησιών

Σε δήλωσή της η κ Γεννηματά σημείωσε: «Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, σε πιλοτική βάση. Έχουμε όμως τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να το λειτουργήσουμε σε τακτά διαστήματα. Εκμεταλλευόμαστε, αξιοποιούμε, κάθε δυνατότητα που έχει το πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και παρακολουθούμε το πρόγραμμα του μιας και είχε αποστολή στην περιοχή. Αξιοποιήσαμε αυτή τη δυνατότητα για να προσφέρουμε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους των μικρών νησιών»
         

  <<Δεν είναι μόνοι >>

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπλήρωσε ότι: «Θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα στους κατοίκους των νησιών ότι δεν είναι μόνοι, στεκόμαστε πλάι σε αυτούς του ανθρώπους, δεν πρέπει να απομονωθούν λόγω της κρίσης και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αξιωματικούς και των τριών όπλων  γιατί με την παρουσία τους, τον επαγγελματισμό τους και την αμεσότητα  τους, κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα και να δείξουν το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
<<Αίσθημα  ασφάλειας και  περηφάνιας»
Κατά την επίσκεψη της στη Φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το πλήρωμα και να ενημερωθεί για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου.
          
 «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα βρίσκομαι στη Φρεγάτα  “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ” και  έτσι  μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που ως έργο τους έχουν την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η συνδρομή σας και η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, μας δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας αλλά και της περηφάνιας».