OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Provence: Μήνυμα ΥΕΘΑ για Rafale – Belharra από την γαλλική φρεγάτα FREMM [pics, vid]

28/01/2022 - 18:33
Provence
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 τη Φρεγάτα «Provence»  του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας που ναυλοχεί στον Λιμένα Πειραιώς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΥΕΘΑ υποδέχθηκε στη φρεγάτα τύπου FREMM ο Πρέσβυς της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Πατρίκ Μεζονέβ (Patrick Maisonnave).

Ο ΥΕΘΑ απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Κυρίες και κύριοι, Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να ευρίσκομαι σήμερα επί της Φρεγάτας “Provence” του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά. Η παρουσία σας στην Ελλάδα και οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσετε με το Πολεμικό μας Ναυτικό, αποτελούν μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής, διαχρονικής και στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας, στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Η επίσκεψή σας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων της αμυντικής μας συνεργασίας που όλες έλαβαν χώρα φέτος, μέσα στον Ιανουάριο. Αναφέρομαι βεβαίως, στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε μαζί με την Γαλλίδα ομόλογό μου, την Υπουργό κ. Παρλύ, στα ναυπηγεία της “Naval Group” στη Λωριάν στις 13 Ιανουαρίου, εκεί όπου πρόκειται να ναυπηγηθούν οι τρεις νέες φρεγάτες τύπου “Belharra¨ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενισχύσουν την θωράκιση της Πατρίδος μας, της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Και λίγες μέρες αργότερα, με ξεχωριστή ικανοποίηση, υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, υποδεχθήκαμε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τανάγρα, τα έξι πρώτα από τα 24 “Rafale“, που θα δώσουν στην Πολεμική μας Αεροπορία ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και υπεροχή για να αντιμετωπίσει οιαδήποτε πρόκληση ή απειλή.

Ακολούθησε αμέσως μετά, στις 21 Ιανουαρίου, η επίσκεψη στην Ελλάδα του Γάλλου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Μπουρκχάρ (Burkhard) και η υπογραφή με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Στρατηγό Φλώρο, του Κοινού Κειμένου Κατευθυντήριων Οδηγιών για την εμβάθυνση της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Οι τόσο σημαντικοί αυτοί σταθμοί στην αμυντική μας Συνεργασία, αντανακλούν την ισχυρή θέληση των χωρών μας τόσο διμερώς, αλλά και ως εταίροι στην Ε.Ε. και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εμβαθύνουν και να διευρύνουν την αμυντική τους Συνεργασία, όπως άλλωστε προβλέπεται στην Συμφωνία για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια, που υπογράφηκε στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Provence

Η σημερινή επίσκεψή σας αποτελεί συνέχεια των σημαντικών αυτών επιτευγμάτων που αναδεικνύουν ότι οι δεσμοί των χωρών μας εδράζονται σε κοινές αξίες, την πίστη στην ελευθερία, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και ασφαλώς το σεβασμό και την προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την κοινή μας επιδίωξη για σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τους ισχυρούς αυτούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδος και της Γαλλίας, εδώ και 200 χρόνια, προέβαλε και η φρεγάτα “Provence” με την επίσκεψή της στην Αστυπάλαια πριν από δύο μέρες, ώστε να μπορέσει το πλήρωμα του πλοίου να τιμήσει τον Ιππόλυτο Μπισσόν (Hippolyte Bisson), Αξιωματικό του Γαλλικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε εκεί τη ζωή του, το 1827, κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Θα ήθελα, ολοκληρώνοντας, να υπογραμμίσω ότι η Άσκηση Συνεργασίας της Φρεγάτας “Provence” με πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής κουλτούρας και στην περαιτέρω ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων δυνάμεων Ελλάδος και Γαλλίας, με σκοπό την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κύριε Διοικητά Πλοίαρχε κ. Νικολά Βαντεμπρούκ (Nicolas Vandebrouck), Η παρουσία σας στην Ελλάδα είναι απτή απόδειξη των ισχυρών δεσμών, της πραγματικής φιλίας και των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Θα ήθελα λοιπόν να σας καλωσορίσω και να εκφράσω τόσο σε εσάς όσο και στο πλήρωμα της φρεγάτας “Provence” τις καλύτερες ευχές μου για απόλυτη επιτυχία στην σημαντικότατη αποστολή σας.

Σας ευχαριστώ».

Tags: BELHARRAPROVENCERAFALEΑ/ΓΕΕΘΑΓΑΛΛΙΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑΦΡΕΓΑΤΑΦΡΕΓΑΤΑ FREMM

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά» [vid]

05/05/2026 - 15:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08
Δένδιας - Βοτρέν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρέν υπέγραψαν την ανανέωση της συμφωνίας για τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση» Ελλάδας – Γαλλίας

25/04/2026 - 14:15

Διαβάστε Επίσης

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πιο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, μεταδίδει το Axios

Αραγτσί: Δεχόμαστε μόνο μια δίκαιη και ολοκληρωμένη συμφωνία – Κίνα: Απαραίτητη η πλήρης παύση των εχθροπραξιών

Στενά του Ορμούζ: Πλοίο γαλλικών συμφερόντων δέχθηκε πυραυλική επίθεση

Tufan – Kilic: Η Τουρκία απειλεί με νέα μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια «καμικάζι» [vids, pics]

Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία για τη THEON το Α’ τρίμηνο του 2026

Gripen: Η Ουγγαρία παρέλαβε τα δύο από τα τέσσερα νέα και αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη

Τεχεράνη: 8 νεκροί και 40 τραυματίες από φωτιά σε εμπορικό κέντρο [vid]

Top News

Συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ: Οδηγός εισόδου, μέτρα ασφαλείας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καιρός: «Εκρηκτικό κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης - Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία από την Κυριακή

Πολυάννα Σφακιανάκη: «Μου έλειψε πάρα πολύ» έλεγε για τον Νότη Σφακιανάκη η αδερφή του που έφυγε από τη ζωή

Δανάη Μπάρκα: Ο γάμος με τον Φάνη Μπότση και η αναφορά σε πρώην - Έλεγα, «Παναγία μου ας με χωρίσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert