Πτώση αεροπλάνου: Η υπόσχεση του Προκόπη Παυλόπουλου στη χήρα του Νικολάου Βασιλείου

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο 37χρονος επισμηναγός, κυβερνήτης του αεροπλάνου, έχασε τη ζωή του και το απόγευμα της Τρίτης (28.08.2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τη σύζυγό του.

Ο Νικόλαος Βασιλείου αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δυο ανήλικα παιδιά, 8 και 10 ετών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη χήρα του άτυχου επισμηναγού βαθύτατη οδύνη του για την απώλειά του κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος της έδωσε και μια υπόσχεση: ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Η 28η Αυγούστου γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν 8:50 το πρωί όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίδες, στα κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης, αφού χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του. Στη συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.