Πτώση Mirage 2000-5: Τριήμερο Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχτηκε με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον χαμό του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου. Ήδη μάλιστα οι σημαίες στο Στρατόπεδο «Παπάγου» κυματίζουν μεσίστιες.

Ο ήρωας της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν από τους εμπειρότερους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών Mirage, έχοντας «γράψει» περισσότερες από 950 ώρες πτήσης στον συγκεκριμένο τύπο. 

Το Μirage 2000-5 που πετούσε ήταν ένα από τα τελευταία που είχε παραλάβει τον Ιούνιο του 2007 η Πολεμική μας Αεροπορία. Στο «κοντέρ» του μοιραίου μαχητικού είχε κάτι παραπάνω από 800 ώρες πτήσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ήρωας σμηναγός κατά την επιστροφή του στην 135 Σμηναρχία Μάχης πετούσε χαμηλά κάτω και από τα 6000 πόδια, λόγω της υψηλής σε πυκνότητα εργασίας που επικρατούσε στην περιοχή και περιόρισε σημαντικά την ορατότητα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης δεν ανέφερε την εκδήλωση κάποιας βλάβης ούτε και πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτίναξης. Κατά τις ίδιες πηγές τα πρώτα μακάβρια ευρήματα στα 9 ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Σκύρου φέρεται να εντόπισε ένα από τα αλιευτικά που έπλεαν στην περιοχή. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: 

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος.