«Πυρά» του τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς τον Πάνο Καμμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Με αιχμές ξεκίνησε η πρώτη ομιλία του Νίκου Κοτζιά μετά την παραίτησή του από υπ. Εξωτερικών, την οποία εκφωνεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε λέγοντας «ζούμε σε πια εποχή που η εντιμότητα, το θάρρος η παρρησία είναι απαραίτητες», κάτι που προφανώς είναι σαφής αναφορά στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Στην συνέχεια σε μια ευθεία αναφορά προς τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία».

«Παραιτήθηκα και εξυβρίζομαι» τόνισε, υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται προκειμένου να εκφοβιστεί και να μην μιλάει άλλο, κάτι που όπως είπε, απλά δεν γίνεται και δεν θα γίνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο από τον ίδιο, τόνισε ότι έχει άλλη σχέση με τον «εταίρο» της κυβέρνησης, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, καθώς κρίνει από το τι κάνει ο υπ. Άμυνας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. «Ο πρωθυπουργός έχει άλλη σχέση με τον Καμμένο».

«Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς είναι ο Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά. Υπερασπιζόμενος και πάλι τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο και πάλι για «ανοησίες» αυτών που την αντιμάχονται.

«Ουδείς μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι νομίζει, να πάρει τους φίλους του και να κάνει περιοδεία» είπε, λέγοντας πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιον, αλλά όλοι κατάλαβαν για ποιον έλεγε. 

Δείτε live την ομιλία του Νίκου Κοτζιά :

Πηγή: Newsit.gr