Πως ο Τσίπρας κάλυψε τον Κοτζιά στην κόντρα με Καμμένο

Με τη βεντέτα του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά να διαλαμβάνει και δικαστικές διαστάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση στα όσα διαδραματίζονται μεταξύ των δυο πρώην υπουργών του. 

Στη συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις κατηγορίες Καμμένου, που επανέφεραν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις, παρείχε σαφή πολιτική κάλυψη στον πρώην υπουργό Εξωτερικών: «Είναι θλιβερό όλο αυτό. Δε θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω ή να προσπαθήσω αν αποδείξω ότι κάποιος δεν είναι ελέφαντας.» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε δε εμφατικά: » Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι αυτός που οφείλει να έχει αποδείξεις και να τις προσκομίσει στη Δικαιοσύνη. Πέρα από οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα, την ακεραιότητα και τον πατριωτισμό του Νίκου Κοτζιά» 

Μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου που οδήγησε στην έξοδο από την κυβέρνηση τον Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών άφηνε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός τον άφησε ακάλυπτο στην επίθεση Καμμένου.