Πάϊατ: Στηρίζουμε ακόμα Συμφωνία των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής Τέζφρι Πάϊατ εξέφρασε την υποστήριξή του για την Συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην τελετή εορτασμού συμπλήρωσης 10 ετών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

Στηρίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε από τα Χανιά ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αρκούμενος να πει ότι δεν θα σχολιάσει την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ότι η Ελλάδα, διαδραματίζει κομβικό ρόλο ως παράγοντας περιφερειακής ασφάλειας στην περιοχή και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο.

Η αποστολή του ΚΕΝΑΠ είναι κεντρική στο γεωστρατηγικό πλάνο και σχεδιασμό που έχουμε για την Ελλάδα ως παράγοντα περιφερειακής ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και λόγω της πολύ ισχυρής ναυτικής της παράδοσης και της κριτικής στρατηγικής θέσης των εγκαταστάσεων της βάσης της Σούδας.

Είμαι πολύ περήφανος ότι σε αυτά τα 10 χρόνια, η συμμαχία με την Ελλάδα στην αμυντική συνεργασία έχει γίνει ισχυρότερη. Θα συνεχίσουμε την συμπόρευση με την Ελλάδα και θα την συνεχίσουμε να την αντιλαμβανόμαστε ως έναν σημαντικό σύμμαχο, κυρίως σε σημεία – κλειδιά όπως είναι η εκπαίδευση, οι εγκαταστάσεις και η ανάπτυξη επιχειρησιακής ικανότητας που δίνει το ΚΕΝΑΠ.

Δείτε το βίντεο :

Πηγή: Flash News