Διπλή πυραυλική επίθεση στη Κρήτη αντιμετωπίστηκε με “γερμανική αντιαεροπορική ομπρέλα”

Διπλή “επίθεση” με βαλλιστικούς πυραύλους δέχτηκε χθες η Κρήτη. Ευτυχώς εξουδετερώθηκαν εγκαίρως.

Διπλή πυραυλική επίθεση στη Κρήτη αντιμετωπίστηκε με “γερμανική αντιαεροπορική ομπρέλα”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διπλή “επίθεση” με βαλλιστικούς πυραύλους δέχτηκε χθες η Κρήτη. Ευτυχώς εξουδετερώθηκαν εγκαίρως.

Η άσκηση που έγινε στο Πεδίο Βολής Κρήτης αποτελούσε μέρος της άσκησης Rapid Arrow 2012. Ασκούμενοι άνδρες των μονάδων γερμανικής αεράμυνας, με νατοϊκό “καπέλο”, αφού είναι γνωστή η εμμονή της Συμμαχίας σ΄ αυτά τα σενάρια .

Οι γερμανικές μονάδες που ανέλαβαν να “αναχαιτίσουν” την βαλλιστική επίθεση αποτελούνταν από περίπου 500 άτομα προσωπικό και εξουδετέρωσαν τους πυραύλους.

Το σενάριο προέβλεπε απειλή από δύο βαλλιστικούς πυραύλους , τον ρόλο των οποίων “έπαιξαν” στόχοι προσομοίωσης, οι οποίοι ίπταντο νότια της Ανάφης.

Σύμφωνα με το σενάριο ο εντοπισμός των πυραύλων έγινε από γερμανική φρεγάτα η οποία και έδωσε τον στόχο στο κέντρο επιχειρήσεων του Πεδίου Βολής Κρήτης. Ο πύραυλος εξουδετερώθηκε 40 χλμ. από τα παράλια της Κρήτης.

Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Patriot και Stinger. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ