Σαμαράς-Ερντογάν,μαζί στο Κατάρ!

Συμπίπτει η επίσκεψη Σαμαρά με αυτή του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν στο Κατάρ.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν μεταβαίνει στις  29 Ιανουαρίου για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στο Κατάρ όπου θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ  Χαμίντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι,(Hamad bin Khalifa Al Thani)   και τον πρωθυπουργό της χώρας Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.
 Στις επαφές του στο Κατάρ ο κ Ερντογάν θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, το θέμα της Συρίας, τα προβλήματα των Σύρων προσφύγων και το Παλαιστινιακό ζήτημα.  Επίσης θα εξετάσει τις δυνατότητας προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς οικονομίας, ενέργειας, εμπορίου και πολιτισμού. Θα εξεταστεί επίσης η δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου από το Κατάρ στην Τουρκία.
Όπως είναι γνωστό ο Ελληνας Πρωθυπουργός κ Α.Σαμαράς πάει στο Κατάρ στις 29 και 30 Ιανουαρίου, όπου και συναντηθεί με τον Σεϊχη, Χαμίντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και σημαντικούς επιχειρηματίες, και θα συζητήσει τα πεδία που μπορεί να υπάρξει μελλοντική τοποθέτηση διαθεσίμων κεφαλαίων για επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς. 

Στην αποστολή, εκτός από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας,  κκ. Κ. Χατζηδάκη και Π. Παναγιωτόπουλο, αλλά και τους υφυπουργούς, κ.κ. Ν. Μηταράκη και Μ. Παπαγεωργίου  θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ (ΕΑΣ)

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι εξής: ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ κ. Αθ. Λαβίδας (ιδιοκτήτης της Lavipharm), ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης, ο κ.Ν. Νανόπουλος (Eurobank), εκπρόσωποι  τραπεζών (Εθνικής, Alpha, Πειραιώς). Επίσης στο Κατάρ θα είναι οι κκ. Δ. Κοπελούζος (Προμηθέας Gas), Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Δ. Καλλιτσάντσης (ΑΚΤΩΡ), Ν. Μάνεσης (Χαλυβουργία Ελλάδος), Β. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Κέντρο), Κ. Αγγελόπουλος (Χαλυβουργική), κ.α., αλλά και εκπρόσωποι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)  και της ΕΥΔΑΠ.