Η λίστα του ΣΔΟΕ θα προκαλέσει νέα θύελλα στο χώρο της Άμυνας,μέσα στον κυκλώνα της κρίσης

H λίστα του ΣΔΟΕ με ονόματα πολιτικών οι οποίοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία ανμένεται να προκαλέσει θύελλα μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης.

Τρεις πρώην υπουργοί φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα να βρίσκονται εντός της λίστας του ΣΔΟΕ. Μιχάλης Λιάπης,Γιώργος Βουλγαράκης και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News είναι εντός της λίστας.

Και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε σχέση και εμπλοκή σε όσα αναφέρονται σε καταθέσεις τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα και σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται να κατηγορηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι δηλώσεις που έκαναν και οι τρεις μόλις πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι δηλώσεις άρνησης. Και οι τρεις απειλούν με μηνύσεις, ενώ ο κ.Λιάπης όπως λένε οι πληροφορίες ήδη κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων έχουν καταθέσει εναντίον του.

Η υπόθεση εκ των πραγμάτων θα προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στο χώρο της Άμυνας. Η οποία φαίνεται ότι δεν πρόκειται …ποτέ να ηρεμήσει. Κι αυτό γιατί τα όσα έχουν κατατεθεί αφορούν στη περίοδο 2005-2008 ,περίοδο που ο Ε.Μεϊμαράκης ήταν ΥΕΘΑ. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι θ΄ αρχίσει πάλι ένας νέος κύκλος συζητήσεων για εξοπλισμούς, συμβάσεις κι άλλα σχετικά.

Κι επειδή την περίοδο που ΥΕΘΑ ήταν ο κ.Μεϊμαράκης μόνο ένα θέμα υπήρχε σε εξέλιξη -αγορές ή συμβάσεις δεν υπήρξαν- προφανώς οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο θέμα των υποβρυχιων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το θέμα των προβλημάτων του υποβρυχίου Παπανικολής είχε προκύψει επί υπουργίας Μεϊμαράκη ,χωρίς όμως να προκύψει κάποια λύση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Γενικώς στο χώρο των εξοπλισμών τίποτα δεν είχε “κινηθεί” επί εποχής Μεϊμαράκη στο ΥΕΘΑ και είχε “κατηγορηθεί” γι΄ αυτό.

Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι την συζήτηση για τα πεπραγμένα αυτής της εποχής δεν θα την αποφύγουμε.