Σε «δυσαρμονία» ΥΠΕΘΑ και Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – Τι συμβαίνει

Σε διαφορετικές ταχύτητες λειτουργούν ΥΠΕΘΑ και Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και αυτό έχει προκαλέσει βαρύ κλίμα. Η διαφορετική οπτική με την οποία αντιμετωπίζονται “φλέγοντα” θέματα της ΠΑ, έχει προκαλέσει “δυσαρμονία”. Ο …ιός της φοβίας υπογραφής ακόμη και για τα πιο απλά ζητήματα έχει πλήξει για τα καλά το ΓΕΑ και αυτό δεν γίνεται κατανοητό στο ΥΠΕΘΑ ,όπου θέλουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που αναχωρεί ο Αβραμόπουλος για Βρυξέλλες να έχουν τελειώσει με μια σειρά ζητημάτων οπυ δεν μπορούν να μένουν άλλο ανοιχτά.

Ο Αβραμόπουλος αλλά και ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος έχουν στείλει σαφές μήνυμα προς όλα τα Γενικά Επιτελεία ότι η λογική δεν υπογράφω τίποτα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν μιλάμε για νέες αγορές που δεν υπάρχουν αλλά για θέματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων.

Τα παραδείγματα που δείχνουν αυτό το κλίμα “δυσαρμονίας” είναι πολλά το τελευταίο διάστημα. Τα “τακάκια” για μαχητικά αεροσκάφη αλλά και πολλές συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης που πρέπει να “τρέξουν” για να “ανακουφιστεί” η ΠΑ από το πρόβλημα των χαμηλών διαθεσιμοτήτων παραμένουν στο “ψυγείο”.

Σ΄ αυτό το κλίμα υπήρξαν οι διαρροές σε κυριακάτικη εφημερίδα (Καθημερινή) ότι δεν μπορούν να γίνουν “ανεκτές προσωπικές ανεπάρκειες”.

Με απλά λόγια αν ο Αβραμόπουλος κάνει κρίσεις -που δεν είναι πιθανόν- η αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας του ΓΕΑ θεωρείται δεδομένη.

Διαβάστε ακόμη:


Ο Α/ΓΕΑ «στρατιώτης» και το πτητικό επίδομα που κι αυτό θα «κουρευτεί»

Ο Κύπριος Ίκαρος που συγκίνησε και πήρε το ξίφος του με το μεγαλείο της ψυχής του!

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο ΥΕΘΑ από το πεδίο Βολής Κρανέας