Έβρος: Σύλληψη Έλληνα στρατιωτικού στη ΖΑΠ

Πρώτη ενημέρωση 10:13:51
Τελευταία ενημέρωση 15:20:07


Αναστάτωση στις τάξεις του στρατού ξηράς έχει προκαλέσει η σύλληψη εχθές το βράδυ ενός Έλληνα Στρατιωτικού από την αστυνομία στον Έβρο. Μαζί με τον υπαξιωματικό συνελήφθη και ένα αγγλικής καταγωγής – μέλος ΜΚΟ που κατά πληροφορίες ασχολείται με το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες  φέρονται ότι  βρίσκονταν στη  ΖΑΠ ( ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως), κοντά στο προγεφύρωμα του Καραγατς χωρίς την ειδική άδεια και  φωτογράφιζαν την περιοχή, κάτι που κίνησε τις υποψίες σε στρατιωτική περίπολο της Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ», η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των περιοχών της Ορεδτιάδας, Καστανεών, Τριγώνου και Νέα Βύσσα όπου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28χρονο Υπαξιωματικό της Αεροπορίας, που υπηρετεί σε μονάδα της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και ενός  Άγγλου πολίτη 26 ετών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι είναι μέλος μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που ασχολείται με το ζήτημα του προσφυγικού.

Στη φωτογραφική μηχανή του στρατιωτικού βρέθηκαν, κατά πληροφορίες, φωτογραφίες και από ευαίσθητα σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος αλλά και από τα περάσματα της μεθορίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την υπόθεση διαχειρίζονται τόσο οι στρατιωτικές αρχές, λόγω της εμπλοκής του Έλληνα στρατιωτικού, όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις αναφορικά με την εμπλοκή του Βρετανού πολίτη και την σύλληχή του.

Με πληροφορίες από: evrosnews / thrakinea / e-evros