Σκοπιανός Αντιπρόεδρος: Ιστορική η ευκαιρία μην αφήσουμε να μας προσπεράσει

Για ιστορική ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας την οποία Ελλάδα και ΠΓΔΜ δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους προσπεράσει κάνει λόγο στο μήνυμά του μέσω Twitter, ο Σκοπιανός Αντιπρόεδρος κ. Μπουγιάρ Οσμανί. Ο προερχόμενος από το  από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, υποστήριξε ότι αμφότερες οι πλευρές οφείλουν να δείξουν ηγετικότητα και ωριμότητα προκειμένου να μην χαθεί το μομέντουμ που περιγράφει

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής μου στην Ελλάδα, είχα μια πολύ ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Νίκο Κοτζιά. Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική ευκαιρία να κλείσουμε μέσα στο 2018 το ζήτημα της ονομασίας και πρέπει να επιδείξουμε ηγετικότητα και ωριμότητα μην επιτρέποντας να μας προσπεράσει.» 

Δείτε τι έγραψε στο Twitter ο Μπουγιάρ Οσμανί

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας. Σημειώνεται ότι το πρωί, μετά την ακύρωση πολλών πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατή η άφιξη της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.

Ως εκτούτου, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εκτός από τον κ. Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Ντάρκο Αγγέλοφ και μία γραμματέας της πρεσβείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ