Σπυράκη για πυρομαχικά: Γιατί κρύβεται και σιωπά ο κ. Τσίπρας;

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, χρησιμοποιώντας δηκτικό τόνο, διερωτήθη γιατί κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 ημέρες ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. 

Ολόκληρη η δήλωσή της: 
«Πριν από λίγο κατατέθηκε νέα ερώτηση μας στη βουλή για τις παράνομες πωλήσεις αμυντικού υλικού από τον κ. Καμμένο.Ο κ. Τσίπρας κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 μέρες. Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;« 

Η κατάθεση της νέας επίκαιρης ερώτησης από τον Βασίλη Κικίλια σηματοδότησε την έναρξη των «προεόρτιων» της σφοδρής -όπως προημηνύεται- κοινοβουλευτικής «συρραξης» την προσεχή Πέμπτη στην ολομέλεια. 

Ο τομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί -μεταξύ άλλων- για το εάν πραγματοποιήθηκε πώληση αεροπορικών βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς διακρατική συμφωνία και χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ.