Στη ΓΔΑΕΕ ξανά η Group Naval και τα στελέχη της

Με το μομέντουμ στην ελληνο-γαλλική αμυντική συνεργασία να έχει διαλάβει κάτι παραπάνω από θετικά χαρακτηριστικά,  και με τις βάσεις για την προώθηση του προγράμματος πρόσκτησης των stealth φρεγατών Belharra να έχουν ήδη τεθεί, Αθήνα και Παρίσι συνεχίζουν να κάνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση

Ενδεικτική του εξαιρετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι η νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με εκπροσώπους της Group Naval. 

Επικεφαλής του ελληνικού κλιμακίου ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τους επιτελείς της ΓΔΑΕΕ, πραγματοποίησε ακόμη μια επαφή με τα νέα στελέχη του γαλλικού κολοσσού.  

Κατά πληροροφίες η συνάντηση ήταν καθαρά εθιμοτυπική, μετά τις αλλαγές που κατεγράφησαν στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ιεραρχίας της  Group Naval, ωστόσο ζητήθηκε να γίνει αυτό το ραντεβού με δεδομένες τις πυκνές συναντήσεις που αναμένονται για το προσεχές διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι γαλλική αντιπροσωπεία βρέθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στις αρχές του μήνα. 

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο νέος κύκλος επαφών γίνεταιν επί τη βάση του σχεδίου που είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ το 2009 για τις φρεγάτες τύπου Fremm.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θέλει να προχωρήσει στην αγορά τουλάχιστον δυο φρεγατών τύπου Belharra. Οι πληροφορίες του OnAlert αναφέρουν ότι από τις συζητήσεις δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσκτηση του δεύτερου πλοίου που θα βγει από τα γαλλικά ναυπηγεία.