Στις «ράγες» η παραχώρηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» στα Χανιά

Στις «ράγες» μπαίνει η παραχώρηση για 99 χρόνια του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στα Χανιά, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, του υπουργού, Αναπληρωτή Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, του δημάρχου Χανίων και στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
 

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, και ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής Αναστάσιος Βάμβουκας καθώς επίσης τα στελέχη του νομού Χανίων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ζήτησαν την άμεση αποδέσμευση του στρατοπέδου ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και έθεσαν αίτημα μη λειτουργίας του στρατοπέδου ως σημείο κατάταξης νεοσυλλέκτων.

Υπενθυμίζεται ότι τη διαδικασία παραχώρησης για 99 χρόνια του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στα Χανιά, που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο που διεξήχθη στην Κρήτη.