Στο δικαστήριο της Παρασκευής ως μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας οι Μητρετώδης και Κούκλατζης

Στο δικαστήριο της Παρασκευής ως μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας οι Μητρετώδης και Κούκλατζης!

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή, η τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Η τροπολογία αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήγησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα υπηρετούν στην Τουρκία. Έτσι το επιχείρημα των Τούρκων για να μην αποφυλακιστούν ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία καταρρίπτεται.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι την Παρασκευή θα παρουσιασθούν εκ νέου στο δικαστήριο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, «Για πρώτη φορά το λέω. Βλέπω να αρχίζει μια διαδικασία που μας δίνει την ελπίδα για την απελευθέρωση των δύο ομήρων.»

Τι είπε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου 

Ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την πεποίθηση του ότι τώρα που οι εκλογές τελείωσαν στην Τουρκία και με την αναμενόμενη κατάργηση τις κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι υπηρετούν πλέον στην Τουρκία.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν πλέον στην Τουρκία. Έχει ξεκινήσει στην Τουρκία η συζήτηση για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.»

Είχε προσθέσει δε:  »Θεωρώ ότι ο κ. Ερντογάν αντιλαμβάνεται το ότι να κρατάει ομήρους συμμάχους στρατιωτικους, δεν είναι το ότι καλύτερο για τη διεθνή εικόνα της χώρας τους», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε την τροπολογία: