Στο ΕΘΚΕΠΙΧ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Σε απευθείας σύνδεση με τους φρουρούς του Αιγαίου

Πλήρη εικόνα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων(ΕΘΚΕΠΙΧ). 

Ο κ. Παυλόπουλος είχε διαδοχικές επικοινωνίες μέσω του ειδικού συστήματος του ΕΘΚΕΠΙΧ με το πλήρωμα της Φ/Γ «Έλλη» που βρίσκεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο πλαίσιο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών Unifil. Ακόμη συνομίλησε με τους φρουρούς στο ακριτικό φυλάκιο της Καλολίμνου.

Μάλιστα αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης που του παρείχε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και πριν κατέβει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος δώρισε στον ΠτΔ, τη σημαία που αντικαταστάθηκε από το φυλάκιο του ακριτικού μας νησιού. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μάλιστα κατά την παραλαβή της σημαίας: »Στην Ελλάδα οι σημαίες δεν υποστέλλονται ποτέ.”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε και με τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην μονάδα ετοιμότητας της Λήμνου, στην 130 Σμηναρχία Μάχης.