Στο NATO η πρώτη συνάντηση Καμμένου και Ακάρ μετά την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών

Την πρώτη συνάντησή τους μετά την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη καθώς επίσης και την επιστροφή των δυο Τούρκων Στρατιωτικών, είχαν ο Πάνος Καμμένος και ο Χουλουσί Ακάρ. 

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου, και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι εμφανές το καλό κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά τα παραπάνω γεγονότα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε στον Πάνο Καμμένο την επιθυμία του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Έλληνας υπουργός, από τον περασμένο Αύγουστο όταν και επαναπατρίστηκαν οι δυο Έλληνες Στρατιωτικοί. 

Σε κάθε περίπτωση αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια περίοδο στην οποία έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα στις ελλληνοτουρκικές σχέσεις. Κάτι που εκπέμφθηκε και από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, κατά την παράδοση των δυο στρατιωτικών στις τουρκικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα είχε χαρακτηρίσει το μεταξύ τους κλίμα θετικό και επικοδομητικό και τόνισε ότι αποτελεί καλό παράδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας.
Σε αυτό το πλαίσιο και η επίλυση του προβλήματος ‘εγινε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε τονίσει ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών.