Στο Γ΄ Σώμα Στρατού η ΑΝΥΕΘΑ

Tην διττή υπόσταση του Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού / NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR)  αλλά και την δυνατότητα του ως Σώματος Ταχείας Ανάπτυξης <<να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου>> επισήμανε  η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά.επισκεπτόμενη την Τρίτη την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.
 
Η ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώφη  Γεννηματά ενημερώθηκε από τον  Διοικητή του  Γ’ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps-Greece Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και επιτελείς του Στρατηγείου για, τη δομή, την αποστολή, την εκπαίδευση   και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του  τόσο  σε εθνικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Πως εξελίχτηκε σε Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης 

Να θυμίσουμε ότι στο τέλος του 2000 το ΝΑΤΟ αποφάσισε τη δημιουργία Δυνάμεων Χαμηλής Ετοιμότητας με έδρα και την Ελλάδα στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης της δομής δυνάμεων της Συμμαχίας. Έκτοτε, το Στρατηγείο αυτό στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε πολύ σημαντικές δραστηριότητες με αποκορύφωμα την καθόλα επιτυχημένη ετοιμότητα ως Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) για όλο το ΝΑΤΟ το 2012. Αποτέλεσμα της επιτυχούς πορείας του Στρατηγείου  ήταν η αναβάθμισή του σε Υψηλής Ετοιμότητας Δύναμη HRF (L).Δηλαδή από Γ’ ΣΣ / NDC-GR (NATO Deployable Corps-GR) μετατράπηκε σε Γ’ ΣΣ / NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps-GR).
Στην συνέχεια  η κ Γεννηματά μίλησε σε συγκέντρωση αξιωματικών και μεταξύ άλλων είπε:

 «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η επίσκεψη μου σήμερα στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού /  NRDC-GR, του μοναδικού από τους Μείζονες Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έχει διττή υπόσταση:  Εθνική και ΝΑΤΟική» 

Συμβολή στην διατήρηση του κύρους της Χώρας στο ΝΑΤΟ

«Η ιστορία του Γ’ ΣΣ είναι γνωστή και συνυφασμένη με όλους τους αγώνες του έθνους τα τελευταία 100 χρόνια και η σημασία του για την πόλη της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερη.
 
Σήμερα, το 2014, παρά τις αντιξοότητες, έχετε καταφέρει μετά από επίπονες προσπάθειες και αυστηρές επιχειρησιακές αξιολογήσεις, να αποκτήσει και να διατηρεί η χώρα μας ένα αξιόμαχο ΝΑΤΟικό Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 
Η προσφορά σας λοιπόν, είναι πολύτιμη, τόσο στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της  Χώρας, όσο και στη διατήρηση του κύρους της Χώρας στο πλαίσιο της Συμμαχίας, με την ενεργή συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ».

Επαγγελματισμός

 
Ακόμα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Στρατηγείου η  κ. Γεννηματα  εξέφρασε την εκτίμησή της για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού στο σύνολο του προσωπικού του Σώματος,καθώς και την εμπιστοσύνη της ότι NRDC-GR, η μοναδική μονάδα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, είναι σε θέση να επιτύχει την αποστολή του στις μελλοντικές προκλήσεις μετά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.