ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: Στον αέρα το ΚΥΣΕΑ που όλοι έχουν σίγουρο για σήμερα!

Ημέρα κρίσεων Αρχηγών η σημερινή με “σύντομη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ”, όπως έλεγαν  κυβερνητικές πηγές,  χθες το μεσημέρι. Μόνο που μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ δεν είχε ανακοινωθεί και η εικόνα που μετέδιδαν μέχρι το μεσημέρι οι κυβερνητικοί ότι «μάλλον δεν θα υπάρξουν αλλαγές», άρχισε να «θολώνει».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι αργά το βράδυ η οριστική εισήγηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει εντός της ημέρας το ΚΥΣΕΑ. Τέσσερα ονόματα είναι οι Αρχηγοί, η απόφαση για την τύχη τους είναι αυτή που απομένει. Και η απόφαση αν θα μείνουν ή θα γίνουν αλλαγές, πρέπει υποχρεωτικά να ληφθεί σήμερα,γιατί μέχρι τη Κυριακή πρέπει η ηγεσία να αρχίσει κρίσεις.

Τι λένε οι πληροφορίες

Για τον Α/ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι η παραμονή είναι εξασφαλισμένη ,έχοντας την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι “ψύχραιμοι” της κυβέρνησης επιμένουν ότι η παραμονή Χρηστίδη είναι η πιο λογική επιλογή. Κι αυτό γιατί κανείς δεν έχει να του προσάψει τίποτα επί της ουσίας , εκτός από την συνέντευξη στη Real News. Και δεν αποφασίζεις την αποστρατεία Αρχηγού γι΄ αυτό το λόγο. Ειδικά όταν το περιεχόμενό της ήταν απολύτως ορθό.

Υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με δυο υπαρχηγούς. Ο ένας είναι ο υπαρχηγός ΓΕΝ Παναγιώτης Λίτσας, ο οποίος θα προαχθεί και θα γίνει αντιναύαρχος. Το θέμα είναι που θα τοποθετηθεί.

Ο δεύτερος είναι ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης. Που “μπλέκει” η ιστορία;

Και για τους δύο υπάρχουν προτάσεις τοποθέτησής τους που ενδέχεται να προκαλέσουν “αναταράξεις”. Ο κ.Λίτσας σε περίπτωση που αποστρατευθεί ο κ.Χρηστίδης, διεκδικεί τη θέση του Αρχηγού. Το ίδιο και ο κ.Αποστολάκης.

Το πράγμα γίνεται πιο μπερδεμένο αν επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικές πηγές και ο κ.Χρηστίδης παραμείνει Α/ΓΕΝ.

Σ΄ αυτή τη περίπτωση οι δύο υπαρχηγοί θα έχουν μόνο τη θέση του Αρχηγού Στόλου να διεκδικήσουν. Αν επιλεγεί ο κ.Λίτσας ο κ.Αποστολάκης θα φύγει.

Το μοναδικό σενάριο που προβλέπει και τους δυο είναι να προωθηθεί ο κ.Αποστολάκης στη θέση του Αρχηγού Στόλου και να γίνει υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ.Λίτσας,προοπτική που όμως δεν τον ενθουσιάζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

150 ταξίαρχοι-συνταγματάρχες «χαιρετάνε» και φεύγουν! Μαζικές παραιτήσεις

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι μένουν,ποιοι φεύγουν, ποιοι «τρώνε» πόρτα

Κρίσεις στις ΕΔ στις 7 Μαρτίου. «Αλλάζουν ένας με δύο Αρχηγοί»,λένε κυβερνητικές πηγές