Στον Άρειο Πάγο Καμμένος – Κουβέλης για την Χρυσή Αυγή

Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-15 14:07:20
Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-15 15:37:20



Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταθέτουν προφορική μηνυτήρια αναφορά, κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κ.κ. Π.Καμμένος και Φ.Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε επί λέξει: «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης προκαλώντας θύελλα στην αίθουσα.

Από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ, Πάνος Καμμένος προέβη σε μια οργισμένη τοποθέτηση για τις ακραίες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στην ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Καμμένος ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.

Τα κυριότερα σημεία της οργισμένης παρέμβασης του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου είναι τα ακόλουθα:

Ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και ταυτόχρονα μια βαριά προσβολή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τη δημοκρατία. Δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν τον Σύτνταγμα το οποίο έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ειναι απόλυτα δημοκρατικές και κανείς στρατηγός, αρχηγός, αξιωματικός ή υπαξιωματικός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις που ιστορικά οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας Μπαρμπαρούση υπήρχε παραβίαση του ποινικού κωδικα και συγκεκριμένα διεπράχθη το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Ζητώ από τη δικαιοσύνη όπως άμεσα ασκηθεί διωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρπαρούση για εσχάτη προδοσίας και προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διάπραξη εσχάτης προδοσίας.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί να αφήνεται η οποιαδήποτε σκιά επάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις και να καλείται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να καταργήσει το πολίτευμα της χώρας.