Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-10-28 10:55:00

Ο συμβολισμός της παρουσίας του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έδωσε τον διαφορετικό τόνο στη σημερινή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Νωρίτερα ο κ. Ματαρέλα παρέστη στην τελετή κατάθεσης στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτασε πρώτος στο χώρο της παρέλασης, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, υποδέχθηκε τον Ιταλό ομόλογο του και μαζί περπάτησαν μια απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων μέχρι την εξέδρα των επισήμων και στη διάρκεια της διαδρομής χαιρέτισαν με κίνηση του χεριού τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ Κώστας Τσιάρας, εκ μέρους του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Δημήτρης Μάρδας, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Αρβανιτίδης, η εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιάννα Παναγοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και χειροκρότησαν τόσο τα πολιτικά όσο και τα στρατιωτικά (πεζοπόρα και μηχανοκίνητα) τμήματα με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή επίδειξη ακριβείας που έκανε με μαχητικό F16 ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, από την 115 Πτέρυγα Μάχης, στα Χανιά της Κρήτης, μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς».

Στη παρέλαση θα συμμετείχαν τμήματα της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.
Στην Θεσσαλονική έχουν καταπλεύσει η Φ/Γ «ΥΔΡΑ» και τα αρματαγωγά «ΧΙΟΣ» και «ΛΕΣΒΟΣ».

Δείτε εικόνες από την φετινή στρατιωτική παρέλαση: 

Φωτογραφίες Eurokinissi