Πρόταση τομή για την Σχολή Ευελπίδων. Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητη

Τα όσα υποστήριξε στο κείμενό του για τη Σχολή Ευελπίδων ο ιστορικός Ηλίας Ηλιόπουλος , ήταν άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά. Παραδοξως το ΥΕΘΑ ακόμη δεν έχει πάρει θέση για όσα ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

Πέρα από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κείμενο νομίζουμε ότι αυτό που θα έπρεπε να θεωρείτε αυτονόητο ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μπορούν να υπάρχουν είναι ένα και θα έπρεπε το ΥΕΘΑ εδώ και πολλά χρόνια να το έχει πράξει. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και μπορεί και τώρα να το πράξει:

•Να ζητήσει επιτέλους να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΣΣΕ ο πλήρης κατάλογος των ακαδημαϊκών προσόντων όλων εκείνων που αποτελούν – σήμερα και διαχρονικά, εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον – τους Κοσμήτορες, Διευθυντές Τομέων και μόνιμους Καθηγητές; Δηλαδή: ακαδημαϊκοί τίτλοι, βασικά πτυχία, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, πού, από ποια ιδρύματα και πότε ακριβώς αποκτήθηκαν, εδώ ή στο εξωτερικό, ποια η ακριβής αντιστοιχία / ισοτιμία με ελληνικούς τίτλους, πιστοποιητικά ΔΙΚΑΤΣΑ, επιστημονικές μονογραφίες, άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κλπ κλπ.