Συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τους γονείς των δύο στρατιωτικών – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία.

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης επί 12 ημέρες, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Ο κ.Κουβέλης συζήτησε με τους γονείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστερέψουν το δυνατό συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κύριος Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

«Αν ήταν το δικό σας παιδί;»

Η Σοφία Κούκλατζη απευθύνθηκε στο Φώτη Κουβέλη την ώρα που οι τηλεοπτικές κάμερες έγραφαν: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περίσσότερες προσπάθειες θα κάνατε;»

Χθες οι γονείς των δύο στρατιωτικών πέρασαν τα σύνορα, προκειμένου να επισκεφθούν για δεύτερη φορά τους γιους τους και να ενημερωθούν από τους Τούρκους συνηγόρους, αλλά και τον πρόξενο μας, σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί ο φάκελλος και θα πάρει η δίκη τακτική δικάσιμο.

«Καθαρά» τα κινητά – Νέο «τροπάριο» για το κατηγορητήριο

“Καθαρά” τα κινητά των δυο στρατιωτικών, καθώς πληροφορίες από την Tουρκία τις οποίες εξετάζουν με προσοχή εδώ στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορίας της κατασκοπίας. Γι’αυτό φαίνεται πως οι τούρκοι αλλάζουν τροπάριο και επιχειρούν με υποβολιμαίες διαρροές στον τύπο να στήσουν κατηγορητηριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως έρχεται η ώρα που θα αναλάβει δράση ο Έλληνας, τεχνικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Άγκυρα μέσα στα προσεχή 24ωρα. Στο πλευρό πάντως των δυο στρατιωτικών βρίσκεται και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συναντήθηκε δυο φορές μαζί τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Φωτο: lifevents