Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: «Αστακός» η Αθήνα – Tσίπρας: Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα

 Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα: το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός. Τη φράση αυτή διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της. Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

Πηγές της ΝΔ για τις πληροφορίες σχετικά με όσα ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα ανέφερε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους, σημείωσαν τα εξής:

«Η διαρροή του Μαξίμου είναι ακατανόητη. Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ. Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα».

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής 04/02/2018 που έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι με κεντρικούς ομιλητές τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Γραμματικάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν τρεις μητροπολίτες.

Σημαία γίγας και κεντρική εξέδρα απέναντι από την Βουλή

Οι διοργανωτές περιμένουν στο συλλαλητήριο να πάρει μέρος περίπου 1,5 εκατομμύριο κόσμος ενώ αναμένεται να υψωθεί μία σημαία – γίγας 150 τετραγωνικών μέτρων.

Τεχνικοί έστησαν την κεντρική εξέδρα, το Σάββατο (03.02.2018) ακριβώς απέναντι από την ελληνική βουλή. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί από την Παρασκευή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά και μάλιστα, έχει προβλεφθεί τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές αφού τους αποβιβάζουν να μετακινούνται σε άλλα σημεία για φύλαξη.

Στην ανακοίνωση για το πως θα κινηθούν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων ότι:

«…Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία, καθώς είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία και έχει άριστη συνεργασία».

Καλούν όσους προσέλθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αστυνομικών και των ανθρώπων του συντονιστικού.

Σημειώνουν επίσης: «Θεωρούμε πάνω από δεδομένη την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, όπως και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των συγκεντρωμένων».

Διαβάστε πώς θα φτάνουν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο και ποιοι δρόμοι θα ειναι κλειστοί στο newsit.gr