Συνάντηση Ήσυχου με τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Τουρκίας είχε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης αμυντικών βιομηχανιών, Laad Defence & Security 2015, που πραγματοποιείται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν τα ΜΟΕ (μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης) μεταξύ των δύο χωρών και γενικότερα οι προοπτικές καλής γειτονίας, καθώς  και οι εκδηλώσεις στην Καλλίπολη για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Αργεντινής Σαντιάγκο Ροντρίγκεζ.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ της Βραζιλίας και τον Υπουργό Άμυνας της Κολομβίας. Αντίστοιχες επαφές με ομολόγους τους, τόσο της Βραζιλίας όσο και άλλων χωρών, έχουν στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης ο Α/ΓΕΝ και ο Διευθυντής Εξοπλισμών του ΓΕΝ.
 
Σήμερα ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ θα επισκεφθεί το προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια, όπου θα έχει συνάντηση με τον σύμβουλο της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία.