Συναντηση Καμμένου-Σίσι

Ιδιαίτερη σημασία στην στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου, έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,στις δηλώσεις του,μετά από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Σίσι.

Η δήλωση Καμμένου:

«Η συνεργασία με την Αίγυπτο είναι πολύ σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Με ιδιαίτερη χαρά θέλω να πω ότι έχουμε ξεκινήσει την αμυντική συνεργασία, εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Έχουμε υπογράψει σύμβαση στρατιωτικής συνεργασίας, σήμερα το πρωί είχαμε κοινή αεροναυτική άσκηση στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου προετοιμαζόμαστε για την ΑΟΖ, γιατί πλέον τα θαλάσσια σύνορα μας θα ενωθούν με τον καθορισμό της Οικονομικής Ζώνης. Τα κοινά γυμνάσια επεκτείνονται και με άλλες χώρες όπως είναι η Κύπρος ή άλλες moderate χώρες της Μέση Ανατολής.
 
Ένα σημαντικό θέμα που αφορά την άμυνα είναι ο έλεγχος της ευρύτερης περιοχής των ελληνικών και των αιγυπτιακών θαλάσσιων συνόρων για την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων και ανθρώπων διότι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας περνάει μέσα από αυτή την περιοχή. Από κοινού λοιπόν σχεδιάζουμε, κοινές ασκήσεις, κοινές εκπαιδεύσεις και παράλληλα κοινές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ο Πρόεδρος Σίσι αποτελεί την εγγύηση της σταθερότητας ως αρχηγός της μεγαλύτερης αραβικής χώρας».