19000 ευρώ για συνέδριο «περί θερετρων» αξιωματικών στη Ρόδο !

Ένα συνέδριο που έχει να κάνει με θέρετρα απόστρατων θα μας κοστίσει άνευ λόγου και αιτίας 19.000 ευρώ. Το συνέδριο που γίνεται στη Ρόδο από τη περασμένη Δευτέρα ως και αύριο έχει να κάνει με τη δυνατότητα “ανταλλαγής” εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ σ΄ ότι έχει να κάνει με την χρήση θερετρων της κάθε χώρας. Με απλά λόγια διερευνάται η δυνατότητα Έλληνες στρατιωτικοί να μπορούν να χρησιμοποιούν θέρετρα άλλων χωρών. Καλό ακούγεται αλλά γιατί όλες αυτές οι συνεννοήσεις δεν μπορουσαν να γίνουν άλλο τρόπο κι έπρεπε να γίνουν στην όμορφη Ρόδο έναντι 19.000 ευρώ; Με την ανταλλαγή κάποιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων για παράδειγμα;

Η έγκριση για τη διεξαγωγή αυτού του Συνεδρίου δόθηκε από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά και η δαπάνη εγκρίθηκε απο τη Διεύθυνση Οικονομικού. Το κόστος των 19.000 ευρώ περιλαμβάνει την ενοικίαση της αίθουσας ξενοδοχείου για το συνέδριο ,τη διαμονή των συμμετεχόντων , εισιτήρια κλπ. σ΄ ότι αφορά στους τέσσερις Έλληνες αξιωματικούς που συμμετέχουν. Τα έξοδα των ξένων τα καλύπτουν οι χώρες τους.

Δεν υποστηρίζουμε ότι με τα 19.000 ευρώ θα έβγαινε η Ελλάδα από το ΔΝΤ. Όμως αυτή τη περίοδο , μ΄ αυτά τα μέτρα και με τις περικοπές στο χώρο της Άμυνας να είναι σαρωτικές έχει σημασία η κάθε αχρείαστη δαπάνη. Και το συνεδριο στη Ρόδο μοιάζει να ειναι μια τέτοια δαπάνη.