Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα – Ναι στην θητεία και αξιοπρεπή διαβίωση για τους στρατιωτικούς

Την πρότασή του για την Άμυνα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ και ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας ανέλαβαν -μετά από τον χαιρετισμό του Θοδωρή Δρίτσα- να αναλύσουν την πρόταση η οποία προβλέπει:

*Άμεση προτεραιτότητα η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των στελεχών των ΕΔ. Διατήρηση σε υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας κρίσιμων ικανοτήτων του στρατεύματος με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
*Άμυνα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Που σημαίνει αξιοκρατία,επαγγελματισμός,αναγνώριση βασικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των στελεχών στα πρότυπα προηγμένων στρατιωτικά ευρωπαϊκών χωρών.
*Θητεία με επιχειρησιακό προσανατολισμό .
*Ανάπτυξη ελληνικής στρατηγικής αποτροπής
*Δημιουργία νέων ανεξάρτητων αρχών όπως “ο Συνήγορος του Στρατιωτικού” και ο “Γενικός Επιθεωρητής Οικονομικων της Άμυνας”.
*Νέα δομή δυνάμεων από μηδενική βάση. Ένοπλες Δυνάμεις μικρότερες,ευέλικτες και πιο οικονομικές.
*Προμήθειες: Νέα στρατηγική επανασχεδιαμός των ΑΩ που εκκρεμούν. Εστίαση σε προγράμματα διακρατικών συνεργασιών ,οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση.
*Αμυντική βιομηχανία: Ενιαίος φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο.
*Κοινωνικός ρόλος: Αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΕΔ στην κοινωνία όχι μόνο στις φυσικές καταστροφές και στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α.Τσίπρας στο Onalert: «Μεταπολίτευση τέλος και στο στρατό. Το σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις»