Τα 60 λεπτά του Τσίπρα με τον Αβραμόπουλο – Τετ α τετ μιας ώρας στο γραφείο του ΥΕΘΑ

Μία ώρα είχαν συνάντηση τετ α τετ Αβραμόπουλος – Τσίπρας στον γραφείο του ΥΕΘΑ. Η διάρκειά της δείχνει ότι οι δύο τους δεν περιορίστηκαν μόνο στα θέματα της Εθνικής Άμυνας για τα οποία ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για δύο ώρες  στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, από την στρατιωτική ηγεσία . Ο Αβραμόπουλος αναχώρησε λίγο πριν τελειώσει η ενημέρωση για να πάει στην κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Αβραμόπουλος και Τσίπρας έχουν καλή σχέση κι αυτό πολλούς ενοχλεί στο κόμμα του ΥΕΘΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το αυτονόητο της “συνεννόησης” ακόμη και στα θέματα της Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής είναι στην Ελλάδα ακόμη ζητούμενο. Προφανώς Αβραμόπουλος και Τσίπρας θα συζήτησαν την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις που αναμένονται με φόντο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα γεγονότα και οι πιθανές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την Εθνική Άμυνα και το στράτευμα που αποτελεί ζωντανό και απαραίτητο κομμάτι της κοινωνίας.

Ο Αβραμόπουλος δεν είναι είδηση αυτό ήταν και είναι πάντα υπέρ της “σύνθεσης” και της “συνεννόησης” σ΄ όλα τα θέματα. Έχει στηρίξει όλη την πολιτική του θεωρία σ΄ αυτή τη θέση . Προφανώς λοιπόν θα κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει εκείνος ένα βήμα προς την κατεύθυνση της χάραξης κοινής γραμμής για όλα τα κρίσιμα και ζωτικά θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Από το Μέγαρο Μαξιμου πάντως δεν προκύπτει τέτοια διάθεση “συνεννόησης” ακόμη και για τους τομείς της Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής.

“Διαβασμένος”

Ο Τσίπρας όσες φορές έχει επισκεφθεί το ΥΠΕΘΑ έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στους αξιωματικούς. Και στην σημερινή ενενηντάλεπτη ενημέρωση που είχε από την ηγεσία των ΕΔ, έδειξε ότι ήταν ενημερωμένος και “διαβασμένος” στα θέματα του χώρου της Άμυνας.

Η έκρυθμη κατάσταση στην περιφέρειά μας ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την ενημέρωση του Τσίπρα. Η ενημέρωση σε μεγάλο μέρος της αφορούσε στην Τουρκία αλλά δεν επικεντρώθηκε μόνο σ΄ αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Τι θα ρωτήσει ο Τσίπρας τους στρατιωτικούς στο ΥΠΕΘΑ – Ποια είναι τα στοιχεία που θα ζητήσει


«Πλέουμε» προς την «τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα» και οι «καπετάνιοι» δεν μιλάνε μεταξύ τους!

Η Ελλάδα σε «καζάνι που βράζει» – Τα νέα δεδομένα οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες