Τα κέρματα της οργής για τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο

Δυσαρέσκεια και μάλιστα έντονη μας μεταφέρθηκε από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου για το δημοσίευμά μας σχετικά με την επίσκεψή του στο εργαστάσιο των ΕΑΣ στο Κεφαλόβρυσο. Δημοσίευμα που εκτός από τον μικρό πρόλογο στηριζόταν αποκλειστικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ. “Τέτοιες μέρες τέτοιες επισκέψεις προκαλούν σχόλια που κινούνται μεταξύ σοβαρού κι αστείου για το τι …κέρματα θα παράγει το εργαστάσιο, αν και τα σενάρια περί δραχμής έχουν απομακρυνθεί”, γράφαμε αλλά φαίνεται ότι το “μεταξύ σοβαρού κι αστείου” δεν το διάβασαν εκεί στα γραφεία του ΑΝΥΕΘΑ. Ενοχλήθηκαν επίσης με τον αρχικό τίτλο που είχαμε και στον οποίο επίσης με διάθεση , “μαύρου χιούμορ” γράφαμε: “ Στο εργοστάσιο που παράγει κέρματα ο ΑΝΥΕΘΑ- Ευρώ όχι δραχμές ακόμη”. Μετά από το πρώτο …κύμα δυσαρέσκειας που εισπράξαμε καταλάβαμε ότι στο επιτελείο του ΑΝΥΕΘΑ η κρίση έχει επηρεάσει οπωσδήποτε το χιούμορ τους ,αλλά αυτά είναι ανθρώπινα.
Επειδή όμως εισπράξαμε και δεύτερο κύμα δυσαρέσκειας με προσθήκη…οργής θα πρέπει να επαναλάβουμε κάποια πράγματα:

Δεν είμαστε γραφείο Τύπου κανενός. Δεν υπήρξαμε και δεν έχουμε καμία …φιλοδοξία να γίνουμε.

•Αρκετοί αναγνώστες μας αλλά και φίλοι του Onalert.gr μας “κατηγορούν” μάλιστα ότι με την νέα κυβέρνηση και την νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είμαστε πολύ πιο “χαλαροί” απ΄ ότι με τις προηγούμενες. Πιθανόν να είναι έτσι ,αλλά δεν γίνεται λόγω…συμπάθειας. Γίνεται γιατί αναγνωρίζουμε ότι να δεν επιλυθεί το μεγάλο οικονομικό θέμα της χώρας είναι δύσκολο να ασκηθεί η πίεση που πρέπει για τα οικονομικά κυρίως ζητήματα των στρατιωτικών. Πλησιάζει η ώρα αυτή.

•Αν το χιούμορ μας δεν γίνεται αντιληπτό ή είναι ατυχές να ζητήσουμε συγνώμη αλλά μέχρι εκεί. Όλα τ΄ άλλα περί …δυσαρέσκειας και οργής δεν μας αφορούν. Όποιος θέλει ας είναι εξοργισμένος. Γνωρίζοντας τον Κώστα Ήσυχο δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι ότι είναι πράγματι ενοχλημένος και «εξοργισμένος». Μάλλον κάποιοι στο περιβάλλον του θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι λιγότερη…συνωμοσιολογία και περισσότερη ουσιαστική δουλειά.

Οι υπερβολικές δόσεις «βυζαντινού παρασκηνίου» και «αόρατων εχθρών» έχουν…κάψει κόσμο ,κοσμάκη και πολλούς υπουργούς στο Χολαργό. Βλέποντας παντού…κακούς τελικά μένεις μόνος με τους «συνωμοσιολόγους».