Τελετή αποχώρησης στο ΥΠΕΘΑ! Ο Αβραμόπουλος φεύγει αλλά κανείς δεν έρχεται!

Τελικά ο Αβραμόπουλος όταν έλεγε ότι “δεν χρειάζεται να παραδώσω ,απλά θα αποχωρήσω” γίνεται πραγματικότητα. Όνομα διαδόχου του δεν έχει ανακοινωθεί αν και όλες οι πληροφορίες “φωνάζουν” για ανάληψη των καθηκόντων του ΥΕΘΑ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όμως επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει. Και με πληροφορίες όσο σίγουρες κι αν είναι δεν γίνεται δουλειά. Στο ερώτημα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη δυσκολία στην ανακοίνωση της όποιας απόφασης δεν έχει διευκρινιστεί. Εντύπωση προκαλεί ότι την μία στιγμή -χθες το μεσημέρι για παράδειγμα- υπήρχε η βεβαιότητα της λύσης Σαμαρά και την άλλη -το βράδυ- πηγές του Μαξίμου έλεγαν, ότι όλα είναι ανοιχτά.Τα σενάρια όπως είναι λογικό δίνουν και παίρνουν.

Υπάρχει κάτι βέβαιο;

Το βέβαιο ότι όλα είναι έτοιμα για να αποδοθούν τιμές στον Αβραμόπουλο που πάντως σίγουρα αποχωρεί αφού το αναμένει ο Γιούνκερ!

“Δεν παραδίδω αποχωρώ” η προφητική δήλωση Αβραμόπουλου

Δεν παραδίδω, αποχωρώ».Αυτό  είχε πει  στους δημοσιογράφους ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας  Δημ Αβραμόπουλος που από την επομένη κιόλας αναλαμβάνει καθήκοντα Επιτρόπου στην ΕΕ. Κανονικά η φράση του θα πρέπει να διαβαστεί  »Δεν παραδίδω ( σ.σ. φακέλους και καθήκοντα) , αποχωρώ (σ..σ από το Υπουργείο)».
Και αυτό θα το κάνει στις 14.30 την Παρασκευή, επιστρέφοντας στο ΥΠΕΘΑ από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου στις 14.00 θα έχει γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. και λίγο πριν (13.30) θα έχει περάσει από την Βουλή για να χαιρετίσει – θεσμικά – τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευαγγελο Μεϊμαράκη. Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ Ευάγγελο Βενιζέλο τον αποχαιρέτισε σήμερα Πέμπτη.Λίγο μετα τις 14.30 ο κ Αβραμόπουλος  » θα αποχωρήσει». ‘όπως μας είπε στενός του συνεργάτης που …ορκιζόταν ότι δεν γνωρίζει ποιος θα τον αντικαταστήσει .

Οι δικαιολογίες…

Βεβαίως το όλο τελετουργικό, όπως δινόταν από τους συνεργάτες του απερχόμενου Υπουργού, δείχνει, όπως άλλωστε έχει επισημάνει το ONALERT,ότι το χαρτοφυλάκιο θα το κρατήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οπότε τι νόημα έχει μαι »παράδοση»- ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τα θέματα εκ της θέσεως του. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο κ Αβραμόπουλος »δεν αφήνει εκκρεμότητες»- οπότε τι να …παραδώσει…
Βεβαίως μέχρι την τελευταία στιγμή κάνεις δεν ξέρει τι γίνεται. Οπότε ας μείνουμε στο ότι κατά 99,9% ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας.