Θα «στοιχίσει» στον Ήσυχο το «ναι» με αστερίσκο; Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Ο “αστερίσκος” που έβαλε στο “ναι” του στην ψηφοφορία της Βουλής ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον ίδιο. Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα πολύ στενή “συντροφική”. Ο Ήσυχος ως ΑΝΥΕΘΑ, ανέλαβε να “βγει μπροστά” στην υπόθεση της ανάδειξης των γερμανικών οφειλών και δούλεψε πάρα πολύ για το “άνοιγμα” και τις επαφές προς τη Ρωσία.

Τι σημαίνει ο “αστερίσκος”; Ο Κώστας Ήσυχος φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις των Ευρωπαίων. Για τις “καλές τους προθέσεις”. Ο πρωθυπουργός πάλι τουλάχιστον μέχρι να του στείλουν τον Τουσκ να του πει “the game is over”, είχε πειστεί. Αν και μετά απ΄ αυτό πιθανόν να προσχώρησε στην άποψη Ήσυχου, φαίνεται ότι θεωρεί την συμφωνία μονόδρομο. Ο Ήσυχος δεν έχει δημόσια τοποθετηθεί αλλά και μόνο η επισήμανση που συνόδευσε το “ναι” είναι αρκετή.

Θα του στοιχίσει τη θεση του ΑΝΥΕΘΑ, η “διαφοροποίηση”; Δεν δείχνει να τον απασχολεί και τόσο πολύ. Όσα συμβαίνουν στην χώρα και κυρίως όσα πιθανόν να συμβούν είναι απείρως σοβαρότερα απο το αν θα μείνει ΑΝΥΕΘΑ ο Ήσυχος ή όχι. Κι αυτό ο “αργεντίνος” το ξέρει και το ‘χει αποδεχτεί.