Θεοφάνεια: Σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι ο Πρωθυπουργός μαζί με τον ΥΕΘΑ

Να «κόψει» τον τουρκικό «βήχα» για το Αιγαίο θέλει ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, με την επίσκεψη του σε Κάλυμνο και Φαρμακονήσι για τον εορτασμό των Θεοφανείων το προσεχές Σάββατο. Στο πλευρό του μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, που βρίσκεται διαρκώς στο τουρκικό στόχαστρο, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.  

Κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για «επίσκεψη υψηλού συμβολισμού» στα ακριτικά νησιά, μετά και τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, συμπεριλαμβανόμενων του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που αμφισβήτησαν την ελληνικότητα νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου. 

Εν τω μεταξύ στην Κάλυμνο ήδη κινούνται στον αστερισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού η οποία αιφνιδίασε την τοπική αρχή. Σύμφωνα μάλιστα με το Kalymnos-News, σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να ρυθμιστούν οι απαραίτητες λεπτομέρειες για την υποδοχή του πρωθυπουργού αλλά και του κυβερνητικού κλιμακίου. 

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση το κατεπείγον της σύγκλησης προκύπτει από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ενημερώθηκε εκτάκτως για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο ενόψει της γιορτής των Θεοφανείων και ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαίο να ενημερωθεί το Σώμα και να ληφθούν αποφάσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της υποδοχής του.