Θεοφανία: Η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ στους εορτασμούς – ΦΩΤΟ

Πρώτη Δημοσίευση: 2019-01-06 14:50:56
Τελευταία Ενημέρωση: 2019-01-06 18:36:56


Το παρόν της στις τελετές αγιασμών των υδάτων και στους εορτασμούς των Θεοφανίων έδωσε η Πολτική και η Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα στελέχη αυτών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Σύρο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνόδευσε την Α.Ε. τον Προέδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο πλαίσιο εορτασμού των Θεοφανίων, στη Σύρο.

Ο ΑΝΥΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ στη Σαμοθράκη

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνόδευσαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη νήσο Σαμοθράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Α/ΓΕΝ στον Πειραιά

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρέστη στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, στον Πειραιά. Μάλιστα, για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της τελετής από το Πολεμικό Ναυτικό διατέθηκαν τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ.

Ο Α/ΓΕΣ στην Χαλκίδα

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων, στην πόλη της Χαλκίδας. Ο εορτασμός, περιελάμβανε Θεία Λειτουργία στο Μητρόπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Χαλκίδος, ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και έξοδο λιτανευτικής πομπής προς την παραλία της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στον εορτασμό των Θεοφανείων παραβρέθηκαν οι πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές του Νομού, ο Δκτής της Σχολής Πεζικού Υπτγος Ιωάννης Σουρβάς, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης και πλήθος πιστών.

Με το πέρας του εορτασμού ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Χαλκίδας τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη, κατόπιν πρόσκλησης του, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η σημαντική παρουσία στελεχών του Στρατού Ξηράς στην πόλη της Χαλκίδας, λόγω της Σχολής και της Διεύθυνσης του Όπλου του Πεζικού (ΣΠΖ), οι οποίες εδρεύουν στην πόλη.

Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς στην Σύρο:













Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τον Πειραία:

Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς στην Χαλκίδα: