Τι ανακοίνωσε ο Αβραμόπουλος για τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων από την Ευελπίδων

Θητεία Αρχηγών και επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την Σχολή Ευελπίδων, όπου ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος παρέδωσε καθήκοντα στον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά.

Ο ΥΕΘΑ ανεπισήμως είχε κάνει γνωστές τις απόψεις του για τη θητεία των Αρχηγών, την οποία να σημειώσουμε ότι είχε καταργήσει κυβέρνηση της ΝΔ το 2004. Από τότε το θέμα “κρίσεις Αρχηγών” απασχολεί τις Ένοπλες Δυνάμεις …όλο το χρόνο. Αφού με το που γίνονται οι κρίσεις αρχίζει η παραφιλολογία για το πότε θα γίνουν οι επόμενες!

Το αρρωστημένο κλίμα που επικράτησε στους διαδρόμους Γενικών Επιτελείων τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαίωσε στον Αβραμόπουλο την ανάγκη να επανέλθει η θητεία Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Οι πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα ανακοίνωνε μαζί με τις κρίσεις Αρχηγών και την επαναφορά της θητείας αλλά και μια δέσμη άλλων μέτρων που θα επανέφεραν την “θεσμική τάξη” στην διαδικασία των κρίσεων Αρχηγών. Αυτό δεν έγινε. Το πότε θα προχωρήσει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Θα πρέπει να γίνει σύντομα ώστε από τις επόμενες κρίσεις οι Αρχηγοί να έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα δράσης.