Τι απόφαση πέρασε από το ΣΑΓΕ το ΓΕΕΘΑ και γιατί αναμένεται η επικύρωση Ήσυχου

Πέρασε από το Συμβούλιο Αρχηγών η πρόταση του ΓΕΕΘΑ για την τοποθέτηση 18 στελεχών στο επιτελείο του Μιχαήλ Κωσταράκου όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

Η απόφαση ελήφθη χθες και η απορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι συνεργάτες τους ΑΝΥΕΘΑ ,έλεγαν ότι αυτό που ανέμεναν από το ΓΕΕΘΑ ήταν η έγγραφη αιτιολόγηση του μεγάλου αριθμού συνεργατών αλλά και η ακριβής κοστολόγηση της αποστολής. Έλαβαν απαντήσεις; Απ΄ όσο γνωρίζουμε όχι, γιατί ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος βρίσκεται εκτός Ελλάδος!

Προφανώς η απόφαση του ΣΑΓΕ είναι τυπικό “βήμα”, γιατί και να ήθελε ο Α/ΓΕΕΘΑ να αγνοήσει τον Κώστα Ήσυχο -που δεν το πιστεύουμε- δεν μπορεί να το κάνει. Γιατί οι βαθμοί που φέρουν οι περισσότεροι απ΄ όσους επιλεχθούν για το “ευρωπαϊκό επιτελείο” Κωσταράκου πρέπει να “υπογραφούν” από τον Ήσυχο! Όχι δεν αρκεί το “πράσινο φως” Καμμένου, αν υποθέσουμε ότι έχει δοθεί στο ΓΕΕΘΑ για το θέμα της πολυπληθούς αποστολής.

Θα επαναλάβουμε και θα επαναλαμβάνουμε μέχρι να δοθεί επίσημη απάντηση το ερώτημα για το κόστος της «ευρωπαϊκής αποστολής», μέχρι κάποιος να νοιώσει την ανάγκη να δώσει απάντηση. Γιατί προφανώς καλός ,αναγκαιος και απαραίτητος είναι ο έλεγχος των πτήσεων και των εξόδων διαμονής υπουργών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αλλά αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να μας αφορά όλους.