Τι αποκάλυψε ο Δένδιας για «ενδιαφέρον χωρών της Μεσογείου» για ναυπήγηση πλοίων στην Ελλάδα

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τις τελευταίες ημέρες σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του θέτει ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του εκπαιδευμένου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την “παραγωγή τεχνολογίας”. Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει τον “πολιτικό χρόνο” για να εφαρμόσει τις σκέψεις του. Ωστόσο ο ΥΕΘΑ στην ομιλία του στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων “περιφραστικά” επιβεβαίωσε αυτό που το Onalert.gr έχει γράψει για τις πυραυλακάτους Super Vita και το έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για το πρόγραμμα.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας:

“Έχουμε δυνατότητες που μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, αλλά και να υπηρετήσουν ανάγκες άλλων χωρών που θα εμπιστευτούν την ελληνική γνώση, αναγνωρίζοντας την εμπειρία μας στη ναυτοσύνη αλλά και την αξιοπιστία μας.

Και θέλω να σας πω ότι αυτή την τεχνογνωσία που διαθέτει το Πολεμικό μας Ναυτικό την ζητούν σήμερα και άλλες χώρες της Μεσογείου αλλά και πέραν της Μεσογείου, ως απόδειξη των όσων συνεχίσατε να επιτυγχάνετε, παρά τις δυσχέρειες της οικονομικής κρίσης”.

Οι ισραηλινοί δεν έχουν συζητήσει κάμποσες φορές με τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη για το πρόγραμμα των πυραυλακάτων Super Vita. Έχουν κάνει και κάποιες προτάσεις για την ναυπήγηση κορβετών που οι ίδιοι έχουν σχεδιάσει και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τις ναυπηγήσουν στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα για παράδειγμα που “πνίγεται”.

Θα ρωτήσετε κι εμείς τι κάνουμε; Μάλλον περιμένουμε ακόμη…τις Fremm!

O ΥΕΘΑ ,μετά από την τελετή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων επισκέφθηκε την ΤΠΚ «Δανιόλος» και το Υ/Β «Παπανικολής», που είναι ανοικτά προς επίσκεψη από το κοινό στο λιμάνι του Πειραιά.