Τι είπε για τον κάθε Αρχηγό ο Αβραμόπουλος – «Αποχαιρετισμός» που θύμιζε κρίσεις

Το πως αποχαιρέτησε τον κάθε Αρχηγό Γενικού Επιτελείου ο Αβραμόπουλος έχει την σημασία του. “Εμείς δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε ούτε τους Στρατηγούς, ούτε τους έμπειρους στα στρατιωτικά θέματα”, είπε για να δείξει ότι είχε δώσει ρόλο στους Αρχηγούς.

•Κάλυψε απόλυτα τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος λέγοντας ότι είχαν καθημερινή επαφή . Άρα όλα και τα καλά και τα κακά τα γνώριζε.

•Για τον Α/ΓΕΝ, Βαγγέλη Αποστολάκη έκανε ότι μπορούσε για να θυμίσει την επιτυχία με το θέμα των υποβρυχίων. “Τον Αρχηγό του Ναυτικού. Χαριτολογώ λέγοντας ότι πού να το φανταστεί ότι κάποια μέρα θα γινόταν και ιδιοκτήτης Ναυπηγείων”.

•Για τον Α/ΓΕΣ είπε ότι είχε “εξαιρετική συνεργασία μαζί του”.

•Για τον Α/ΓΕΑ δεν είπε κάτι συγκεκριμένο.

Σαν να έκανε κρίσεις ήταν ο αποχαιρετισμός …

Τι ακριβώς είπε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη συμβολή σας, για την αποτελεσματική και ουσιαστική και ευσυνείδητη συμβολή σας κάθε έναν ξεχωριστά. Από όλους βέβαια, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον Στρατηγό τον κ. Κωσταράκο, με τον οποίον είμαστε σε καθημερινή επαφή. Θέλω να κάνω και μια σημείωση που εκπέμπει και λίγο από τα όσα σας λέω. Επειδή πολλές φορές υπήρξαν και γκρίνιες τα έβλεπα, τα γράφανε, θέλω να ξέρετε ότι η στρατιωτική σας ηγεσία σε επίπεδο Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και των τριών Αρχηγών, έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου καθημερινές μάχες όχι μονάχα για να ολοκληρωθούν τα προγράμματα συμβουλεύοντας σωστά την πολιτική ηγεσία γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε ούτε τους Στρατηγούς, ούτε τους έμπειρους στα στρατιωτικά θέματα. Αυτό είχε να κάνει με μια νέα θεσμική αντίληψη των σχέσεων πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι που καθημερινά δίνουν τη μάχη αγόγγυστα για να προωθηθούν και ζητήματα και να επιλυθούν που έχουν να κάνουν με μια άλλη διάσταση. Και δεν παύετε να είστε και Έλληνες πολίτες και έχει να κάνει με την αξιοπρεπή διαβίωσή σας.

Και βέβαια με τη σειρά του τον Αρχηγό του Στρατού για την εξαιρετική συνεργασία μας όλο αυτό τον καιρό. Τον Αρχηγό του Ναυτικού. Χαριτολογώ λέγοντας ότι πού να το φανταστεί ότι κάποια μέρα θα γινόταν και ιδιοκτήτης Ναυπηγείων. Αλλά και τον Αρχηγό της Αεροπορίας. Δεν ήταν εύκολο το έργο τους. Και επειδή κάποια στιγμή, κάποιοι από εσάς θα τους διαδεχθούν στο απώτερο μέλλον, θέλω να ξέρετε ότι είναι υποδείγματα ηγετικότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Το -πραγματικά- τελευταίο αντίο Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ που δεν έχετε δει – ΒΙΝΤΕΟ


«ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»: Το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ της άσκησης !

Ο Αβραμόπουλος έδειξε στον ΓΓ του NATO το…application των τουρκικών παραβιάσεων!