Τι ειπώθηκε στην απόρρητη ενημέρωση Καμμένου στο ΓΕΝ για Σκαραμαγκά και εργαζόμενους

Η ενημέρωση της περασμένης εβδομάδας στο ΓΕΝ για το θέμα των υποβρυχίων είχε πολύ “ψωμί” και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζόμενους σ΄ αυτά.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε για την μισθοδοσία περίπου 900 εργαζομένων που κοστίζει στο ΠΝ 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Ο Καμμένος που γνώριζε τα θέματα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πολύ πριν γίνει ΥΕΘΑ, ρώτησε πόσοι από τους εργαζόμενους πραγματικά είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου των υποβρυχίων. Οι επιτελείς του ΠΝ του απάντησαν ότι ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τους 300 και ο Καμμένος ζήτησε να βρεθούν τρόποι ωστε το συνολο των εγαζομένων να αξιοποιηθεί .

Αυτή είνα και η αιτία που εδώ και εβδομάδες η ηγεσια του ΓΕΝ ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα και να βάλει στο ναυπηγείο για μεγάλη επισκευή τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ιδιοκτησία του Σάφα δεν είναι απλό να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν από την μισθοδοσία όσους δεν ασχολούνται άμεσα με το έργο των υποβρυχίων; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση μας διαβεβαιώνουν. Και γιατί δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τις αμαρτίες άλλων κι επειδή η ιδέα που έχει η ηγεσία του ΠΝ για χρήση του Σκαραμαγκά ουσιαστικά ως ναυπηγείου του ΠΝ μπορεί να προχωρήσει.

Διαβάστε ακόμη:


ΜΟΜΑ: Οι εξαγγελίες «προσγειώθηκαν» στα Κουφονήσια

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο Α/ΓΕΝ – Γιατί πήγε