Τι γίνεται με την εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών – ΒΙΝΤΕΟ

Κι άλλα βήματα μέχρι να περάσει στο βασικό στάδιο, εκείνο της εξαγοράς, απομένουν για να υλοποιηθεί το μέτρο που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert έχουν καταγραφεί προς ένταξη δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ, και μάλιστα ήδη -σύμφωνα με ορισμένες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – έχουν μπει κάτω από αυτήν την «ομπρέλα προστασίας». Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως άλλωστε είχε διευκρινιστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα συμβεί.   

Στις δηλώσεις του πάντως στο OnAlert, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης, εμφανίστηκε φειδωλός: «Υπήρξε αυτή η εξαγγελία από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ένα ζήτημα το οποίο ερευνούμε και πρέπει να επέλθει και κάποια συμφωνία με τους τραπεζικούς οργανισμούς, με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.»  και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σας πω. Εκείνο το οποίο πρέπει να καταγράψω είναι το συνεχές ενδιαφέρον προκειμένου να βρεθεί λύση και να υλοποιηθεί η εξαγγελία η οποία έχει γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.» 

Στο ερώτημα εάν η συγκεκριμένη εξαγγελία συμπίπτει με τις απόψεις σε ότι αφορά στα μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης του προσωπικού αρκέστηκε να σημειώσει: «Το έτος 2018 είναι Έτος Μέριμνας για τον στρατιωτικό, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε μέτρα τα οποία πράγματι θα αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία έχουν οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Η απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ για την εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωιτκών στο 01.47 έως 02.55